Keepersschool Ed de Goeij is in januari 2015 opgericht door initiatiefnemers Ed de Goeij & Mark Smith. Beide waren er van overtuigd dat keepers steeds vaker een ondergeschoven vak aan het worden is, en hier willen ze met Keepersschool Ed de Goeij verandering in gaan brengen door kwalitatieve trainingen aan te bieden op iedere keeper zijn eigen niveau.

Sinds 2015 zijn wij enorm gegroeid en hebben verschillende keepers een stapje hogerop kunnen maken naar o.a. diversere Betaald Voetbal Clubs en trainen wij vele keepers die momenteel actief zijn bij een Betaald Voetbal Club in binnen- en zelfs buitenland!

In 2021 hebben wij onze Privetrainingen toegevoegd aan ons aanbod in trainingen. Daarnaast zijn wij in 2022 ook begonnen met trainen bij R.V.V. L.M.O. in Rotterdam, hiermee zijn het aantal locaties waar wij nu training geven gekomen op 2 locaties.

De naam Ed de Goeij zal bij de oudere generatie onder ons als een zeer bekende naam vallen. Voor de jongere generatie is het vaak dat Ed bekend wordt na het bekijken van beelden uit het verleden en verhalen van familieleden. Het begon allemaal voor Ed bij amateurclub Olympia uit Gouda. Zijn profcarrière begon daarna bij Sparta Rotterdam, waar hij zes seizoenen speelde om vervolgens naar Feyenoord te gaan. Tijdens de 235 wedstrijden die hij voor Feyenoord speelde won hij viermaal de KNVB beker, eenmaal de Johan Cruijff  Schaal en werd hij met zijn teamgenoten in 1993 landskampioen in de Eredivisie.

Daarna ging hij naar Chelsea. In het begin stond hij nog regelmatig in het veld, maar naarmate de tijd vorderde kwam hij steeds minder aan spelen toe. Wel won hij tijdens zijn verblijf in Londen enkele prijzen, te weten de Europa Cup voor Bekerwinnaars in 1998, de Europese Super Cup in 1998, de FA Cup in 2000, de League Cup in 1998 en de Charity Shield in 2000. In 2003 vertrok hij naar Stoke City, waar hij tot juni 2006 zou spelen.

Nadat hij officieel gestopt was, richtte Ed zich op het trainersvak. Tijdens het seizoen 2006/07 deed hij ervaring op als keeperstrainer bij Chelsea. Medio 2007 werd hij toegevoegd aan de trainersstaf van Queens Park Rangers. Begin december werd hij daar ontslagen. In juli 2010 tekende hij een tweejarig contract bij RKC Waalwijk als keeperstrainer en assistent-trainer. In juni 2014 verliet hij de club. Ed is momenteel actief als keeperstrainer bij VOC in Rotterdam. Hier geeft Ed zowel training aan de jeugdkeepers en Seniorenkeepers (Selectie).


Mark Smith is samen met Ed de Goeij de keepersschool gestart en begon met voetballen bij de amateurclub r.v.v. L.M.O. uit Rotterdam. Zijn profcarrière begon pas toen hij 17 jaar was en vertrok naar Sparta Rotterdam. Hier heeft Mark in totaal 5 seizoenen gespeeld en is in zijn laatste contractjaar vervolgens aan AGOVV Apeldoorn.
Mark kwam tijdens zijn profcarrière uit voor het Nederlands Elftal -18 & Nederlands Elftal -19. In 2015 is Mark op stage geweest bij FC Den Bosch nadat de Jupiler League club interesse had getoond in de doelman, echter besloot Mark destijds om bij DHC te blijven. Na jarenlang op het hoogste amateurniveau in Nederland te hebben gespeeld heeft Mark na 5 seizoenen SteDoCo, besloten om vanaf seizoen 2021/2022 terug te gaan naar zijn zijn “jeugdliefde” r.v.v. L.M.O.

Mark is momenteel ook Keeperscoach/trainer bij FC Utrecht.
In het verleden heeft Mark ook als jeugdtrainer gewerkt bij r.v.v. L.M.O., Soccer Boys (Bleiswijk), TOGB (Berkel en Rodenrijs) & DHC (Delft).


Leon van Schie is een naam die je bij Keepersschool Ed de Goeij ook regelmatig langs hoort komen. Leon is keeperscoordinator en keeperstrainer van de selectie bij C.V.V. Berkel. Leon loopt inmiddels ook al jaren mee bij de Keepersschool en voorziet de keepers van alle niveaus van groeps- en privetrainingen.