Keepersschool Ed de Goeij is in januari 2015 opgericht door initiatiefnemers Ed de Goeij & Mark Smith.
Beide waren er van overtuigd dat keepers steeds vaker een ondergeschoven vak aan het worden is, en hier willen ze met Keepersschool Ed de Goeij verandering in gaan brengen door kwalitatieve trainingen aan te bieden op iedere keeper zijn eigen niveau.

Ed de Goeij begon met voetballen bij de amateurclub Olympia uit Gouda. Zijn profcarrière begon daarna bij Sparta Rotterdam, waar hij zes seizoenen speelde om vervolgens naar Feyenoord te gaan. Tijdens de 235 wedstrijden die hij voor Feyenoord speelde won hij viermaal de KNVB beker, eenmaal de Johan Cruijff  Schaal en werd hij met zijn teamgenoten in 1993 landskampioen in de Eredivisie.

Daarna ging hij naar Chelsea. In het begin stond hij nog regelmatig in het veld, maar naarmate de tijd vorderde kwam hij steeds minder aan spelen toe. Wel won hij tijdens zijn verblijf in Londen enkele prijzen, te weten de Europa Cup voor Bekerwinnaars in 1998, de Europese Super Cup in 1998, de FA Cup in 2000, de League Cup in 1998 en de Charity Shield in 2000. In 2003 vertrok hij naar Stoke City, waar hij tot juni 2006 zou spelen.

Nadat hij officieel gestopt was, richtte Ed zich op het trainersvak. Tijdens het seizoen 2006/07 deed hij ervaring op als keeperstrainer bij Chelsea. Medio 2007 werd hij toegevoegd aan de trainersstaf van Queens Park Rangers. Begin december werd hij daar ontslagen. In juli 2010 tekende hij een tweejarig contract bij RKC Waalwijk als keeperstrainer en assistent-trainer. In juni 2014 verliet hij de club. Ed is momenteel actief als keeperstrainer bij VOC in Rotterdam. Hier geeft Ed zowel training aan de jeugdkeepers en Seniorenkeepers (Selectie).


Mark Smith begon met voetballen bij de amateurclub r.v.v. L.M.O. uit Rotterdam. Zijn profcarrière begon pas toen hij 17 jaar was en vertrok naar Sparta Rotterdam. Hier heeft Mark in totaal 5 seizoenen gespeeld en is in zijn laatste contractjaar vervolgens aan AGOVV Apeldoorn.
Mark kwam tijdens zijn profcarrière uit voor het Nederlands Elftal -18 & Nederlands Elftal -19. In 2015 is Mark op stage geweest bij FC Den Bosch nadat de Jupiler League club interesse had getoond in de doelman, echter besloot Mark destijds om bij DHC te blijven. Na jarenlang op het hoogste amateurniveau in Nederland te hebben gespeeld heeft Mark na 5 seizoenen SteDoCo, besloten om vanaf seizoen 2021/2022 terug te gaan naar zijn zijn “jeugdliefde” r.v.v. L.M.O.

Mark is momenteel ook Keeperscoach/trainer bij FC Utrecht.
In het verleden heeft Mark ook als jeugdtrainer gewerkt bij r.v.v. L.M.O., Soccer Boys (Bleiswijk), TOGB (Berkel en Rodenrijs) & DHC (Delft).