Keepersschool Ed de Goeij is in januari 2015 opgericht door initiatiefnemers Ed de Goeij & Mark Smith.
Beide waren er van overtuigd dat keepers steeds vaker een ondergeschoven vak aan het worden is, en hier willen ze met Keepersschool Ed de Goeij verandering in gaan brengen door kwalitatieve trainingen aan te bieden op iedere keeper zijn eigen niveau.

Ed de Goeij begon met voetballen bij de amateurclub Olympia uit Gouda. Zijn profcarrière begon daarna bij Sparta Rotterdam, waar hij zes seizoenen speelde om vervolgens naar Feyenoord te gaan. Tijdens de 235 wedstrijden die hij voor Feyenoord speelde won hij viermaal de KNVB beker, eenmaal de Johan Cruijff  Schaal en werd hij met zijn teamgenoten in 1993 landskampioen in de Eredivisie.

Daarna ging hij naar Chelsea. In het begin stond hij nog regelmatig in het veld, maar naarmate de tijd vorderde kwam hij steeds minder aan spelen toe. Wel won hij tijdens zijn verblijf in Londen enkele prijzen, te weten de Europa Cup voor Bekerwinnaars in 1998, de Europese Super Cup in 1998, de FA Cup in 2000, de League Cup in 1998 en de Charity Shield in 2000. In 2003 vertrok hij naar Stoke City, waar hij tot juni 2006 zou spelen.

Nadat hij officieel gestopt was, richtte Ed zich op het trainersvak. Tijdens het seizoen 2006/07 deed hij ervaring op als keeperstrainer bij Chelsea. Medio 2007 werd hij toegevoegd aan de trainersstaf van Queens Park Rangers. Begin december werd hij daar ontslagen. In juli 2010 tekende hij een tweejarig contract bij RKC Waalwijk als keeperstrainer en assistent-trainer. In juni 2014 verliet hij de club. Ed is momenteel actief als keeperstrainer bij VOC in Rotterdam. Hier geeft Ed zowel training aan de jeugdkeepers en Seniorenkeepers (Selectie).


Mark Smith begon met voetballen bij de amateurclub r.v.v. L.M.O. uit Rotterdam. Zijn profcarrière begon daarna bij Sparta Rotterdam, waar hij in totaal 5 seizoenen speelde om vervolgens AGOVV Apeldoorn verhuurd te worden. Na zijn periode bij AGOVV Apeldoorn koos Mark ervoor om naar de amateurs van v.v. Noordwijk te vertrekken. Na één seizoen in de Hoofdklasse A (Zaterdag) gespeeld te hebben koos Mark ervoor terug om bij zijn eerste club r.v.v. L.M.O. (Zondag 4e klasse) terug te keren. Na één succesvol seizoen kwam hier een einde aan en stapte Mark over naar TOGB (Zondag 1e klasse) uit Berkel en Rodenrijs. Hier zou hij in totaal 4 seizoenen spelen, met daarin één uitstapje naar SC Feyenoord (Zondag Hoofdklasse A). Na SC Feyenoord heeft Mark 3 seizoenen gespeeld in de Zondag Hoofdklasse A voor DHC, uiteraard met Ed de Goeij als keeperstrainer!

Mark kwam tijdens zijn profcarrière uit voor het Nederlands Elftal -18 & Nederlands Elftal -19. In 2015 is Mark op stage geweest bij FC Den Bosch nadat de Jupiler League club interesse had getoont in de doelman, echter besloot Mark bij DHC te blijven. In 2017 heeft Mark de keuze gemaakt om de overstap te maken naar Zaterdag Hoofdklasser SteDoCo, hier is hij nu voor het 2e seizoen acties in de Zaterdag 3e divisie.
Mark verlengde onlangs zijn contract bij SteDoCo tot 2021.

Mark heeft als jeugdtrainer o.a. gewerkt bij r.v.v. L.M.O., Soccer Boys (Bleiswijk), TOGB & DHC.